Ontdek de kracht van de Gouden Cirkel voor jouw merkontwikkeling

 

Het Gouden Cirkel model, ook wel bekend als het "Why, How & What" model van Simon Sinek, is een communicatie- en marketingmodel dat de focus legt op het waarom, hoe en wat van succesvolle organisaties en merken. In plaats van zich alleen te richten op wat ze doen.

 

Het model bestaat uit drie essentiële delen:

1. Waarom: Dit gaat over het doel en de missie van een organisatie, het waarom van hun bestaan. Het gaat om wat een organisatie gelooft en waarom mensen zich tot die organisatie aangetrokken voelen.

2. Hoe: Dit gaat over de methoden en processen die een organisatie gebruikt om haar doelen te bereiken.

3. Wat: Dit gaat over de producten of diensten die een organisatie aanbiedt.

 

Volgens Sinek zijn organisaties die zich richten op hun "waarom" en communiceren waarom ze doen wat ze doen, beter in staat om een emotionele band op te bouwen met hun klanten en zich te onderscheiden van hun concurrenten. Door gelijktijdig te communiceren over het waarom, hoe en wat, kan een organisatie een helder verhaal creëren en een groter bereik genereren.

 

Het Gouden Cirkel model van Sinek is een krachtig instrument voor merkontwikkeling en merkpositionering. Het helpt bij het bepalen van de kernwaarden en het verhaal van een merk, en het creëren van een emotionele band met consumenten. Zo kan jouw merk zich onderscheiden in de markt.

 

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij jou kunnen helpen met de kracht van de Gouden Cirkel voor jouw merk!

© Screw the Line Amsterdam B.V. - KVK: 34386791 - BTW NL: 8223.58.803.B01 - 020 894 3321 - info@screwtheline.com